Is goud een slimme investering voor de lange termijn?

goud investeringAls we terugkijken naar de ontwikkeling van de goudprijs over een lange periode van tientallen jaren. Dan zie je dat de prijs van het edelmetaal gestaag is blijven stijgen.

Het is daarom ook niet zo gek dat mensen naar goud kijken als een slimme investering voor de lange termijn. Investeren in goud is echter niet zo simpel. Men moet bijvoorbeeld weten wat voor periode als lange termijn wordt beschouwd.

Als dit slechts om een aantal jaren gaat dan hoeft een investering in goud niet altijd winst op te leveren. Het is dan belangrijk om goud op het juiste moment in te kopen om hier zoveel mogelijk winst aan over te houden. Als je geld voor een periode van tientallen jaren wilt wegzetten dan is dit ook een slimme handelswijze omdat je enkel de winst over je investering hiermee maximaliseert.

Goudprijs in de gaten houden voor slim investeren

Mensen die van plan zijn om te investeren in goud doen er goed aan om zich eerst te verdiepen in het onderwerp. Niet ieder moment is namelijk ideaal om het edelmetaal massaal in te kopen.

Het beste investeringsmoment is wanneer een stijging van de waarde van goud wordt verwacht. Hiervoor moet men eerst een goede economische tijd afwachten.

Op die momenten zullen mensen namelijk hun geld in bedrijven en aandelen gaan beleggen. De goudprijs zal hierdoor stagneren of zelfs zakken. Het moment dat verwacht wordt dat de economie stagneert is het goede moment om in goud te investeren.

Fysiek goud kopen of aandelen in het edelmetaal

In tijden dat er weinig vertrouwen in de economie is gaan mensen hun geld voor lange termijn investeren. Goud is dan een slimme investering.

Er zijn verschillende manieren om je geld hierin te investeren. De eerste mogelijkheid is uiteraard het fysiek inkopen van goud. Voor particuliere beleggers zal hier echter de minste winst te behalen zijn.

Bovendien moet je zorg dragen voor het beveiligen van je goudvoorraad. Een tweede optie is het beleggen in aandelen. Je kunt bij een bank aandelen in goud kopen die in waarde stijgen als de goudprijs omhoog gaat. Een vergelijkbare optie is het openen van een goudrekening.

Voor meer informatie of het verkopen van je goud bezoek je De Goudwaag:

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag