Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten 

Het kan zomaar voorkomen dat je uit het niets niet meer in staat bent om je werk uit te voeren, omdat je arbeidsongeschikt bent geraakt. Ook al is de kans hierop niet zo groot, het kan altijd gebeuren.  

Niet voor verrassingen staan  

Om niet voor een onaangename verassing komen te staan, is het zaak om hier vooraf alvast rekening mee te houden. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten ben je in een periode waarin je geen werk kunt uitvoeren alsnog verzekerd van een stabiel inkomen om de vaste lasten te kunnen betalen. Zeker als zzp’er is het natuurlijk erg lastig om aan inkomen te geraken op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt verklaard. Het is dan ook verstandig om je tegen dit risico in te dekken.  

Situatie 

Er zijn een groot aantal aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten is dan ook zo gepiept. Het is eigenlijk alleen een kwestie van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en kijken welke verzekering het beste aansluit op jouw specifieke situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende premies. Om alle voorwaarden van aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken is het handig om enkele verzekeringen naast elkaar neer te leggen. Een dergelijke verzekering wordt uiteraard voor langere tijd afgesloten. Het is dan ook wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt, waar je de komende jaren met een gerust hart achter blijft staan.