Afvallen met acupunctuur

Wil je graag afvallen dan kan je wel een steuntje in de rug gebruiken. Het is namelijk niet zo eenvoudig om naar een gezond gewicht te gaan. Wist jij dat accupunctuur mogelijk kan helpen bij mensen die graag willen afvallen? Soms is er ook een acupunctuur zorgverzekering vergoeding beschikbaar. Niet alle verzekeraars hebben dit beschikbaar en meestal komt het uit de aanvullende verzekering.

Relatie tussen acupunctuur en gewichtsverlies

Recente studies hebben de relatie tussen acupunctuur en gewichtsverlies echt bewezen. Deze bevindingen laten zien dat de behandeling kan helpen om je gewicht te verliezen. In een recentelijk onderzoek vergeleken wetenschappers het gebruik van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde met verschillende voorgeschreven medicijnen tegen overgewicht die op grote schaal worden gebruikt in de Verenigde Staten.

Ze ontdekten dat de alternatieve methoden net zo effectief waren bij de behandeling van obesitas, maar dat deze minder bijwerkingen hadden dan de medicijnen. Andere studies hebben ook ontdekt dat acupunctuur gewichtsverlies kan bevorderen.

Acupunctuur koppelen aan betere levensstijl

Als je acupunctuur gebruikt terwijl je probeert af te vallen, krijg je waarschijnlijk de beste resultaten als je de behandeling koppelt aan gezonde leefstijlveranderingen, zoals een caloriearm dieet en voldoende beweging. Door de behandeling met accupunctuur ben je onder andere in staat om het hongergevoel te onderdrukken en om de trek in suiker te verminderen.

Hierdoor wordt het dus makkelijker om de juiste stappen te maken binnen je dieet. Zo pak je wat sneller een appel in plaats van een aantal koekjes. Dit zorgt ervoor dat het afvallen wordt bevorderd, zonder dat je te maken krijgt met allerlei ongezonde bijwerkingen. Mocht jij graag aan je gewicht willen werken dan kan het echt geen kwaad om er eens naar te kijken.